Kartlegg medarbeidernes norskkunnskaper med Kompetansehuset Neos norsktest

Publisert av Kompetansehuset Neo

Trenger du å vite hvilket norsknivå dine medarbeidere er på? Vurderer dere hvem som kan ta mer utdanning, eller hvem som kan få mer ansvar i jobben? Kompetansehuset Neos norsktest kan enkelt og raskt hjelpe dere med å ta riktig beslutning.

Kartleggingen gjennomføres av en norskpedagog via videokonferanse og tar 30 minutter. Vi kartlegger utdanningsbakgrunn, og ferdigheter i både muntlig norsk og skriftlig norsk. Medarbeiderne dine kan booke time her. 

Hvis du selv er i tvil om eget norsknivå, kan du som enkeltperson også kjøpe kartleggingen.

Det finnes flere slike tester på markedet, men testen vår er den rimeligste (kun 750,-). Det som er spesielt med vår test er at deltakerne blir møtt og vurdert av en norskpedagog i sanntid – og ikke en datamaskin. Dette er en stor fordel for å kunne gi riktig vurdering av norskkompetansen. Språket kommer best frem når det utveksles mennesker imellom.

Slik fungerer Kompetansehuset Neos norsktest

Du går inn på vår nettbutikk hvor du betaler for kurset. I en e-post får du så tilgang til en kalender der du selv går inn og booker en tid som passer. Selve testen varer kun en halvtimes tid.

Kartleggingen begynner med en muntlig del, og foregår som en samtale mellom deltakeren og vår norskpedagog. Samtalen tar først for seg kjente og nære temaer, før den avanserer til mer vanskeligere temaer. Etter dette så får deltakeren en skriftlig oppgave som tar utgangspunkt i reelle situasjoner som medarbeiderne dine vil kunne møte i hverdagen, og på arbeidsplassen. En oppgave kan for eksempel være at deltakeren skal sende en tekstmelding til sjefen og forklare hvorfor hun ikke kan komme på jobb den dagen.

I etterkant av testen vurderer pedagogen både den muntlige samtalen og de skriftlige oppgavene opp mot Det felles europeiske rammeverket for språk. Dette betyr at hver deltaker får en karakter som forteller hvilket språklig nivå deltakeren befinner seg på. Kunnskap om oppnådd norsknivå gir oss en god pekepinn på hva slags videre språkopplæring personen trenger for å mestre jobben sin på en god måte, eller for å kunne ta fagbrev.

Mennesker trumfer maskiner

En av de store fordelene med norsktesten vår er at kartleggingen gjøres av et menneske, ikke av en datamaskin som enkelte andre tester bruker. Språkalgoritmer blir stadig bedre, men de kan fortsatt ikke måle seg med en kompetent, menneskelig samtalepartner når det kommer til å skape en god dialog. Og en god dialog er den beste plattformen for å vise de muntlige språkkunnskapene i praksis.

Det faktum at det sitter et menneske på den andre siden av skjermen gjør også identifiseringen mer sikker. Alle deltakere må vise frem gyldig ID i det digitale møtet, og pedagogen vår verifiserer ID der og da. Dette gjør at sjansen for ID-fusk er mindre enn ved rene maskinelle tester, da disse er avhengig av å basere seg på tillit.

Enkel påmelding med online-booking

Vi har gjort det veldig enkelt å ta norsktesten. Du som leder betaler for et antall tester, og medarbeiderne dine kan selv gå inn i kalenderen og booke test på et tidspunkt som passer dem selv. På den måten slipper du som arbeidsgiver styret med påmeldinger.

 

Praktisk informasjon

Pris: 750, - pr. deltaker.

Utstyr: Deltakerne trenger tilgang til PC eller nettbrett med god internett-tilgang.

Innlogging: Informasjon om innlogging får deltakeren på e-post etter at den har betalt.

 

 

Mer informasjon og påmelding finner du ved å klikke på knappen under:

Ja, jeg vil vite mer om norsktesten