Gratis fagbrevkurs gjennom jobben

Publisert av Kompetansehuset Neo

Claudia Mircescu fikk muligheten til å begynne på fagbrevskurs gjennom jobben som renholder på ærverdige Losby Gods, en arbeidsplass hun stortrives på. Hun forteller om et godt arbeidsfellesskap på det romantiske gamle jaktslottet strategisk plassert på et av Norges beste golfanlegg i Lørenskog rett ved Oslo. Det krever sin renholder å holde de luksuriøse gamle omgivelsene i tipp topp stand. 

Kurset hun deltar på, er et gratis fagbrevkurs med norskopplæring. Kurset får bare lovord fra Claudias side. - Jeg er takknemlig for at arbeidsgiver ga meg mulighet til å gå på kurs, og meldte meg på dette fagbrevkurset hos Kompetansehuset Neo.

- Når jeg har bestått fagbrevet, går jeg også opp i lønn som faglært renholder, så det er bare positive ting med denne ordningen.

 

Skjønner plutselig sammenhengen

Selv om hun hadde jobbet mange år med renhold fra før, forteller hun at hun har fått flere aha-opplevelser underveis i kurset med lærer Øystein Mauritzen. Øystein er også veldig flink til å demonstrere og forklare riktige fremgangsmåter, det har hjulpet mye. Han forklarer også alle fagbegrep grundig og setter de inn i sammenheng, forteller hun.  – Når Øystein forklarer bakgrunnen for hvorfor prosedyrene er som de er, skjønner jeg plutselig sammenhengen. Før har jeg bare fulgt opplæringen jeg har fått. 


Tar fagbrevskurs i permisjon

For tiden er Claudia permittert, noe som passer en utadvendt, positiv og sosial person som henne dårlig. Den ukentlige tretimersøkten med Kompetansehuset Neo har også fungert som et sosialt pusterom i en ellers utfordrende tid. - Jeg gleder meg til hver tirsdag, for da er det kursdag, forteller hun. - Før jeg begynte på kurset, syntes jeg tre timer med nettundervisning hørtes mye ut, men tiden går veldig fort.  

 

Stiller sterkere på arbeidsmarkedet, og går opp i lønn

Claudia jobber målrettet mot teoretisk eksamen i renholdsoperatørfaget, for så å bestå fagprøven. Hun bruker tiden hjemme som permittert til å øke kompetansen sin, slik at hun stiller sterkere på arbeidsmarkedet når verden åpner igjen. Claudia er opprinnelig fra Romania, og har etablert seg på Fjellhamar med sin samboer, kun 20 minutter unna arbeidsstedet Losby Gods. Hun ser fram til å suse av gårde til jobb i sin lille røde Kia Picanto når verden er tilbake til normalen. 

 

Hilsen fra Kompetansehuset Neo:

- Mulighet for gratis fagbrevkurs for permitterte og ledige kommer i sommer

Daglig leder Tine Solvang: - For tiden søker vi om midler til oppskalering av eksisterende kurs slik at permitterte og ledige også denne høsten og sommeren kan få gratis fagbrevkurs.

Her kan du lese om kursene som blir gratis i sommer. - Og du kommer til å få mail om det :) Så forbered deg gjerne allerede nå ved å spørre deres ansatte som er permittert eller har måttet slutte om dette er noe for dem: 

Her kan du lese om kursene som blir tilbudt gratis i sommer:

Har du permitterte/ledige som kan være interessert i gratis fagbrevkurs?

Meld interesse her:

Ja, jeg har permitterte som kan være interessert i fagbrev