shutterstock_404449702

Hva avgjør om et rom er rent?

Publisert av Kompetansehuset Neo

Rengjøring er mer enn det vi ser på overflaten. Vi kan oppfatte at et rom er rent dersom det ser rent ut og det lukter godt. Men svært ofte kan fasaden bedra, og et rom som ser rent ut kan likevel være skittent:

  • Det kan være overflatesmuss på vegger og tak som er såpass jevnt at man ikke ser det.
  • Det kan være en overflatehinne med såperester på gulvet. Dette vil merkes om det er litt seigt når man går på det. Dersom man har nok kompetanse i bakhold så vet man at her skal det brukes micrometoder hvor man kun bruker vann, slik blir det renest.
  • På toaletter kan man ofte merke at gulvet føles litt klebrig. En sannsynlig grunn er at renholderen har brukt sanitærmiddel som vaskemiddel, men et sanitærmiddel skal kun brukes i toalettet.
  • I dusjer og dusjkabinett kan det ofte oppstå en gulaktig hinne. Dette kommer av at det er litt jern og kalk i vannet, og da fester dette seg til porselensoverflaten. For å fjerne dette må du bruke et surt middel, ikke vanlig vaskemiddel for baderom. Et tips til de som vasker hjemme er at man her kan bruke vanlige husholdningsartikler som eddik eller cola.

De som har tatt fagbrev i renhold vet hvordan man vurderer rett i enhver situasjon. På kurset lærer du renholdsfaget på en ny måte, og ved å studere faget lærer du alle de rette metodene for ulike renholdsbehov. Ved å ta videre renholder utdanning og å få fagbrev i renhold så lærer du deg kunsten å se det ikke alle andre ser. Etter kurset vil du til og med kunne ta en vurdering om det eksisterer et behov for gulvvedlikehold hos en kunde. Altså om det er behov for rens av tepper eller polering av gulvpolish eller annen overflatevedlikehold. Det at du klarer å fatte større beslutninger og ser mer enn det andre renholdere ser, gjør deg til en stor og viktig ressurs for din bedrift.

Og det beste av alt, du kan studere hvor du vil. Studiene er på nett.
Oppstart 17. september 2018.

Vil du vite mer om fagbrevkurs i renholdsoperatørfaget for praksiskandidater?

Ja, jeg vil lære mer om hva som avgjør om et rom er rent