Medarbeidere i skjønnhetssalong lærer jobbprat på norskkurs

Publisert av Kompetansehuset Neo

På skjønnhetssalongen Beauty Progress på Frogner i Oslo, jobber en gruppe litauiske kvinner med å å bli bedre i norsk. Til daglig tilbyr de skjønnhetsbehandlinger til koronaslitne hovedstadsborgere. Daglig leder Gintare forteller at hun valgte å melde på alle medarbeiderne på gratis norskkurs på arbeidsplassen gjennom Kompetansehuset Neo. 

– Det er viktig at vi kan prate godt med kundene, og at det ikke oppstår misforståelser, forteller hun.

Gratis norskkurs gjennom jobb

– Vi har et flott team på arbeidsplassen, og hver mandag deltar vi på et tre timers langt norskkurs i regi av Kompetansehuset Neo, forteller Gintare. 

Den siste tiden har kurset vært på nett, og det har fungert over all forventning.

– Det er veldig bra at vi får muligheten til å øve jobbprat med en dyktig lærer, slik at vi kan prate bedre med kundene, fortsetter hun.

Dette har vært et tilbud alle setter pris på, og viktig for bedriften. Når man jobber med andre som har samme morsmål, så kan det by på utfordringer å få snakket nok norsk i travle arbeidsdager.

– Det at vi har faste økter hver uke som tar opp utfordringer vi kan møte på jobb, betyr mye, sier hun. Det gjør at vi får satt av tid til å heve kompetansen vår, og på den måten kan vi tilby kundene en enda bedre opplevelse når de kommer til oss.

 

Ønsker din bedrift også gratis norskkurs på jobben?
Les mer om hvordan du får gratis norskkurs på jobben her

 

Profesjonelt å kunne godt norsk

Salongen tilbyr manikyr, pedikyr, klipping og farging av hår, vippeløft, vippe-extension og både klassisk massasje og vakuummassasje mot cellulitter. På salongen kan man bli stelt fra topp til tå, og hver medarbeider har sitt spesialområde.

Smittevern tas særdeles alvorlig, og alle skal være sikre på at de er i trygge hender når de kommer for behandling på salongen. Laura Kundrotaite er opprinnelig utdannet fysioterapeut og jobber med massasje av slitne muskler, lymfedrenasje og ellers alt av kroppsbehandlinger. Egle Ulskyte er frisør og lidenskapelig opptatt av at hårfargen blir nøyaktig slik du har sett for deg, til minste nyanse. Daglig leder Gintare Berulyte er negledesigner, og Neringa Flederzinskiene er negledesigner og fotterapeut.

Sammen er de et profesjonelt team som setter høye krav til behandlingene de gir. Det samme gjelder kommunikasjonen med kundene, her skal det prates på godt norsk! 

 

 

Vil du vite mer om gratis norskkurs?

Last ned gratis guide