Hva er daglig renhold?

Publisert av Tine Solvang

Daglig renhold kalles ofte regelmessig renhold, og er den typen renhold som utføres daglig. I daglig renhold fjerner vi smuss fra overflater som er i daglig bruk på en skånsom måte. Det innebærer at vi mopper gulv med mikrofibermopper som er fuktet kun med vann, eller bruker tørre mopper hvis det er støv vi skal fjerne. Vi støvsuger tepper som er i daglig bruk.

Toaletter og kjøkken tar litt tid å rengjøre, for der er det mange flater som er i daglig bruk. I disse rommene bruker vi nøytrale rengjøringsmidler til flater som mikrofiblerkluter ikke egner seg til. Nøytrale rengjøringsmidler er skånsomme mot overflatematerialene. Nøytrale rengjøringsmidler har en pH-verdi på rundt 7.

Les mer om hva renhold innebærer her

Daglig renhold er noe annet enn periodisk renhold, våtvask og tilsynsvask. Periodisk vask er et veldig grundig renhold der man frisker opp gulvbehandling og vasker alle flater. Våtvask innebærer å vaske gulv vått og tørke etterpå, og tørke over dørkarmer, dørhåndtak og vinduskarmer. Tilsynsvask innebærer at vi titter innom rommet og fjerner det smusset vi ser.


Les også: Hva er periodisk renhold?

 

Vil du lære mer om profesjonelt renhold? 

Les om kurset Profesjonelt renhold - nettkurs her